woensdag 8 juli 2009

Panamahoed-shopping in Cuenca

Het is even wennen aan de overstap van soles naar Amerikaanse dollar, de munteenheid van Ecuador. We hebben al snel in de mot dat dit een welvarend(er) land is, met als gevolg dat onze dagelijkse verse sapjes meteen ook het dubbele kosten als in Peru, maar nog steeds een "peulschil" in vergelijking met Belgie (volgens Liesje toch).

Cuenca wordt beschreven als een van Zuid-Amerika's mooiste steden. We zien de charme van dit stadje wel in maar vinden deze titel toch wat overroepen. Over een indrukwekkend etnografisch museum beschikt Cuenca wel. De gasten van het Afrikamuseum in Tervuren zouden hier eens een kijkje moeten komen nemen... Bert wordt op slag fan van de lugubere "shrunken heads" (jawel, gekrompen kopjes).

We voelen de nabijheid van de evenaar en dus wordt het hoog tijd ons een echte Panama hoed (Montechristo voor de kenners) aan te schaffen. Met z'n jarenlange traditie van hoedenmakers is Cuenca de plaats bij uitstek om eens zot te doen. Na een uurtje hoeden passen komen we alledrie trots met een op maat gemaakt exemplaar buiten.

We beginnen stilletjes aan onze dingen die mee naar Belgie mogen uit te zoeken en dan blijkt waarom onze rugzak zoveel weegt...

Geen opmerkingen: