woensdag 8 juli 2009

Zon, zee, strand, walvissen, surfen en duiken in Montañita


Liesje's laatste week breekt aan, hoog tijd dus om zon en zee op te zoeken aan de Ecuadoriaanse kust. We belanden in Montañita, een hippie-dorpje waar men graag ziet en gezien wordt, de zwemshorts 5 cm lager hanger dan normaal en uiteraard de surfplanken alom tegenwoordig zijn.

We overnachten in een soort zeerovershol, onder een open rieten dak, met prachtig zicht op de zee, de rugzak ruilen we voor een houten kist. Alleen een zwart lapje ontbreekt...
.
.

Maar niet alles draait hier rond sun, sea and sex. Nabijgelegen Puerto Lopez is de uitvalsbasis voor onze zoektocht naar walvissen! Wanneer we na een uurtje rondvaren nog geen glimps van een walvis hebben opgevangen, beginnen we te geloven dat walvissen spotten moeilijker is dan een speld in een hooiberg vinden. Maar plots zien we voor onze boot twee mastodonten perfect synchroon hoog boven het water uitspringen en met een geweldige kracht op hun rug in het water donderen. Onze monden vallen open van verbazing en er worden ook een paar kreetjes geslaan. Een uur bewonderen we een vijftal spelende, springende, zwaaiende walvissen die soms tot vlakbij onze boot zwemmen. Onvoorstelbaar.

Uiteraard wagen we ons ook aan "the real thing", we nemen de eerstvolgende golf met onze surfplank. Makkelijker gezegd dan gedaan. Na twee uur les volgen zijn we min of meer in staat een goeie golf te nemen en de microseconden die we rechtstaand op onze plank doorbrengen zijn geweldig!

Dagje duiken hoort er ook bij, zeker met de kans op nog een ontmoeting met walvissen. Liesje doet dapper mee en gaat voor haar eerste duik! Geen walvissen, noch schilpadden (we vonden er wel twee dode op het strand) maar toch weer een onvergetelijke dag (en voor Lisa zeker voor herhaling vatbaar).
.
.

Geen opmerkingen: